Miquel Barceló Ginard, nascut el 31 de gener de 1970, començà els seus estudis musicals als 8 anys a l’Escola de Música de Porreres tenint com a primer professor Jordi Rosselló Lliteres i després Ferran Vaquer Silvar.

L’any següent inicià els estudis de bombardí amb Antoni Roig Iznardo (professor superior de bombardí i membre de la banda municipal de Palma de Mallorca). L’any 1982 entrà a formar part de la banda de música “La Filharmònica Porrerenca”, de la qual n’és actualment músic i en fou sots-director durant deu anys (1987 -1997) i director titular de (2009-2014),

Als 18 anys inicià la carrera de trombó de vares amb Antoni Roig Iznardo i continuà amb Jean Christhofer Brunet (professor superior de trombó i solista de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears).

Així i tot, no deixà els estudis de bombardí i durant l’any 1989 va realitzar diversos cursos de perfeccionament i noves tècniques de bombardí.  A destacar-ne, el  VII Curs Internacional de música “Ciutat de Cullera” València amb Stephen Mead (professor del Conservatori Superior de Londres) i el I Curs Nacional de música “Vila de Santanyí” amb Antonio Soriano (professor del Conservatori Superior de València entre d’altres).

Als 19 anys, començà a compaginar els estudis de trombó amb els de composició, participant a diferents cursos d’anàlisi i interpretació de música amb professors com Carles Guinovart (professor de composició del Conservatori de Barcelona), Armando Blanquer (professor Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València),  Josep Prohens, Ireneuz Jagla, David Padrós i Montoriol (compositor i pianista) i Mª Teresa Catalán (Catedràtica de Composició del Conservatori de Saragossa).

Al igual que amb el bombardí, també ha realitzat diversos cursos de perfeccionament i noves tècniques de trombó amb els professors: Antoni Soriano Soler (professor del Conservatori Superior de València), Miguel Rivera (professor superior de trombó del Conservatori Superior de St. Domingo) i Michel Becquet (professor de bombardí del Conservatori Superior de París).

L’any 1998 obtingué la plaça de Director-Gerent de la Fundació Escola Municipal de Música d’Alcúdia, tasca que actualment compagina amb la direcció de la Banda Juvenil d’aquesta entitat.