Conserva la calma. Pensa que no estàs sola. La Policia i la Guàrdia Civil estan per a ajudar-te i protegir-te. No aguantis en silenci ni siguis tolerant amb el teu agressor. Denuncia els fets immediatament. La teva denúncia referma la teva seguretat i prevé futures agressions a tu mateixa o a altres dones.

Avisa al 112 o acudeix personalment a la teva dependència policial més propera.

No modifiquis el teu aspecte. No et rentis ni rentis la teva roba. No alteris el lloc d'agressió. Són proves. Aporta la identitat o la descripció del teu agressor i quants dades consideris d'interès per a la investigació.

Seràs reconeguda per personal mèdic que atendrà i guarirà les teves ferides, certificarà les teves dolències, fins i tot les quals a primera vista no siguin apreciables i t'administrarà medicaments per a prevenir contagis, embarassos no desitjats o infeccions.

Formalitza la teva denúncia, sol·licita justificant de la mateixa o còpia de la teva declaració. T'informaran sobre els drets que t'assisteixen com víctima i de les associacions i serveis socials de la teva zona, per a accedir a possibles ajudes pensades per a tu.

El personal encarregat de la investigació policial que segueixi el teu cas, t'informarà de l'evolució del mateix i sobre qualsevol succés d'importància, sempre que no interfereixi amb les investigacions.

Si tens problemes, si t'amenacen o et sents insegura, avisa immediatament. La Llei i els Cossos Policials garanteixen la teva seguretat i la teva protecció.

Denuncia cada situació del maltractament o agressió sexual de la qual siguis víctima quan es produeixi. Si has denunciat aquest tipus de fets en altres ocasions, comunica'l.

Manten-te en contacte amb els Cossos Policials i col·labora amb ells. No temis denunciar i reconèixer al teu agressor.

Recorda que la interposició de la denúncia és un dret i un deure la víctima a fi d'evitar noves agressions.

Si necessites ajuda urgent telefona al 112 (Emergències) o 016 Maltractament a les Dones.

L'Institut de la Dona t'informa en el telèfon 900.19.10.10.

Imprimir