La Unitat de Platges de la Policia local d' Alcúdia inicia els seus serveis, amb un total de 12 agents que de forma alterna mantindran operativa aquesta Unitat fins al final de temporada, abastant tot el litoral del terme municipal, i especialment les zones reservades per al bany.

El nombre d'efectius policials destinats a realitzar aquest servei és sensiblement superior al d'altres estius en els quals també ha estat operativa i es deu a la bona acollida i resultats que aquest servei ha tingut en anys anteriors per part del ciutadà.

La Unitat de Platges estarà operativa de deu del matí a sis de la tarda de manera ininterrompuda. Per a la realització dels serveis que té encomanats aquesta unitat s'han delimitat quatre zones: Aucanada, Xara-Eden, Platja dels francesos, Comtessa de la Badia. A la Badia de Pollença, desde la Platja de Ca'n Cap de Bou fins a S'Illot, també està dins l'abast d'aquesta Unitat de Platges.La majoria dels membres d'aquesta Unitat van uniformats de forma específica i en ocasions fent ús de la bicicleta per a desplaçar-se amb més rapidesa i la seva funció consisteix, a més de la bàsica prevenció en matèria de seguretat ciutadana, prestar-ne especial atenció a altres contingències de seguretat, com furts, o bé el control de venda ambulant, infraccions contra la propietat intel·lectual i industrial, publicitat ...etc.

Tenint en compte que es tracta d'un municipi eminentment turístic, cal oferir seguretat a la gent que ho visita.

S'incideix en la importància d'aquesta Unitat, sobretot per l'efecte dissuasori i de seguretat que oferixen els policies durant les hores de treball. Les estadístiques demostren els baixos índexs de delinqüència que tenim en les platges durant els mesos d'estiu, i sens dubte a això contribuïx de forma notòria la presència contínua de la Policia.

Mesures per fomentar i garantir la convivència a les platges d'Alcúdia.
articles*
sanció tipus
Pràctica de jocs o competicions que pertorbin els drets dels altres usuaris de l'espai públic
28,29,30
300€
Realitzar venda ambulant sense llicència municipal. Guardar o facilitar gènere, vigilar o alertar de la presència policial
47,48,49
300€
Realitzar activitats sense llicència municipal a l'espai públic: Tarot, vidència, massatges, música,fonambulisme, trunyelles, tatuatges,etc
51,52,53
300€
Acampar als espais públics
55,56,57
200€
No obeir la bandera roja de prohibició de bany, desobeir les ordres dels socorristes, circulació de cavalls i animals domèstics del 1 d'abril al 31 d'octubre, circulació i estacionament de vehicles no autoritzats, pescar a zona amb banyistes.
63,64
150€

* Ordenança municipal per fomentar la convivència ciutadana